088 321 99 99

088 321 99 99

088 321 99 99

Opslagruimte huren voor kunst en antiek

Opslagruimte huren voor kunst en antiek

We snappen goed dat als je veel kunst en antiek bezit, dat je deze spullen op een veilige manier wilt opbergen. Wij raden jou aan om voor jouw kostbare bezittingen een opslagruimte in te huren. In deze blog adviseren wij jou waarom je een opslagruimte moet huren voor al jouw kunst en antiek. Het brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

Alle voordelen op een rijtje

Als jij je kunstwerk op een opbergplaats bewaard is er altijd een risico dat deze verloren kan gaan. Dit kan gebeuren door het ontstaan van brand of door diefstal. Daarnaast kan er schade ontstaan doordat de ruimte klimaat technisch niet goed is voor jouw kunstwerken. Het gebruik van een opslagruimte voor het opslaan van kunst en antiek brengt een aantal voordelen met zich mee.

Een belangrijk voordeel is dat de opslagruimtes vaak beveiligd zijn met beveiligingssystemen zoals camerabewaking. Door deze beveiligingssystemen worden jouw kunstwerken altijd goed bewaakt en is er geen kans dat jouw spullen worden gestolen.

Verder heb je bij opslagruimte Katwijk, opslagruimte Leiden en opslagruimte Tilburg de mogelijkheid om een opslaglocatie te huren waar klimaatbeheersing in zit. Door de klimaatbeheersing blijft jouw kunst en antiek in een goede conditie.

Tot slot biedt het huren van een opslagruimte veel vrijheid en flexibiliteit. Doordat de kunst en antiek niet in huis staan heb jij meer ruimte in huis. Verder hoef jij je geen zorgen te maken dat de spullen beschadigd zullen raken. Je kan ook sneller bij je spullen, want in een opslagruimte heb jij meer overzicht waar alles is opgeslagen.

Opslag locatie huren voor kunst en antiek.

 

 

De juiste opslagruimte kiezen

Wanneer jij een keuze gaat maken voor welke opslaglocatie jij je spullen wilt opslaan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren.

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de faciliteit gespecialiseerd is in het opslaan van kunst en antiek.

Wat ook belangrijk is voor het kiezen van een opslaglocatie is de locatie zelf. Wij raden aan om een opslagruimte te huren die vlak bij jouw woonplaats is, want zo kan je snel bij je spullen zijn als je ze nodig hebt. Daarnaast is het handig als de opslaglocatie makkelijk te bereiken is. Verder is het belangrijk om na te vragen of de opslagruimtes over klimaatbeheersing beschikken.

Bij onze opslagruimtes kan je ook gebruik maken van extra services als inpakservices en verpakkingsmaterialen. Hierdoor heb jij helemaal geen zorgen op de manier waarop jij al jouw kunst en antiek inpakt. Een groot voordeel van onze inpakservice is dat alles wordt ingepakt met hoogwaardige verpakkingsmaterialen en daardoor de kans op beschadiging nihil is.

Tips voor het verpakken en vervoeren van kunst en antiek

Wanneer je ervoor kiest om geen gebruik te maken van de inpakservice, maar alleen de spullen laat komen ophalen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles veilig en goed verpakt wordt. Begin met het verzamelen van verpakkingsmaterialen, zoals zuurvrij papier, noppenfolie en stevige dozen.

Zorg ervoor dat elk kunstwerk individueel wordt ingepakt en beschermd tegen stoten of krassen. Gebruik speciale hoekbeschermers voor schilderijen en delicate items. Er zijn verschillende verpakkingsmaterialen om jouw spullen in te pakken, maar welke heb je precies nodig?

Bij het vervoeren van jouw kunstwerken naar de opslagruimte is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Een gespecialiseerd bedrijf zoals Oomen Opslag kan de juiste apparatuur en expertise bieden om jouw waardevolle bezittingen veilig te transporteren.

Voordat je begint met inpakken en vervoeren, adviseren wij om foto’s te maken van elke kunstwerk voor referentiedoeleinden. Dit kan handig zijn bij eventuele claims of als u wilt weten hoe alles oorspronkelijk was georganiseerd.

Door zorgvuldig te plannen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kan jij er zeker van zijn dat jouw kunstcollectie veilig aankomt in de opslagruimte zonder beschadigingen of problemen onderweg.

Beveiligingsmaatregelen bij Oomen Opslag

Het huren van professionele opslagruimte bij Oomen Opslag voor jouw kunstcollectie biedt tal van voordelen, waaronder optimale beveiliging en gemoedsrust.

Door de juiste opslagfaciliteit te kiezen, jouw kunst goed te verpakken en te vervoeren, en rekening te houden met beveiligingsmaatregelen in de opslagruimte, kan jij ervoor zorgen dat jouw kostbare bezittingen veilig en in topconditie worden bewaard. Vertrouw op onze services om jouw kunstwerken veilig en beschermd te houden terwijl jij ze niet tentoonstelt.

 

Ik ben Jelmer Prins, 29 jaar oud, geboren op 12 november 1994 en woon in Katwijk aan Zee. Al anderhalf jaar werk ik als Planner/Warehouse Manager bij Oomen Opslag. Graag deel ik mijn ervaringen en adviezen over het opslaan van spullen door middel van relevante blogs.

Gerelateerde berichten