088 321 99 99

088 321 99 99

088 321 99 99

Hoe een huis leeg te halen na het overlijden van ouders

Hoe een huis leeg te halen na het overlijden van ouders

Het verliezen van een ouder is een emotioneel proces. Naast de periode dat jij het verlies moet verwerken moeten er ook allerlei zaken geregeld worden, zoals het leeghalen van het huis als beide ouders er niet meer wonen. Om jou een steun in de rug te geven wij in dit artikel een aantal tips die je helpen bij het leeghalen van het huis en waarom het huren van een opslagruimte bij Oomen Opslag jouw logistieke problemen kan oplossen.

Stappenplan om het huis leeg te halen na overlijden ouder

 1. Ga zorgvuldig te werk

Wij snappen goed dat het een zware taak is om het huis van je overleden ouders leeg te halen. Er zijn veel emotionele herinneringen verbonden aan het huis, dus het is belangrijk om hiermee met respect om te gaan.

 1. Het respecteren van de nalatenschap

Wanneer je het huis gaat leeghalen kom je ook persoonlijke en waardevolle bezettingen tegen waar je met respect om zal gaan. Je kan checken of deze items voor één van je familieleden een speciale betekenis hebben, zodat je deze ook apart kan zetten in een doos.

 1. Het omgaan met emotionele waarde van objecten

Voor nabestaanden kunnen bepaalde materialen een betekenis hebben, ook als je denkt ze dat in eerste instantie niet hebben. Bij deze situatie kan je het beste samen met je familieleden beslissen welke items er bewaard moeten worden. Je kan daarna ook bepalen welke items er onder familieleden moeten worden verdeeld of dat ze eerst nog ergens opgeslagen moeten worden om bepaalde items te laten taxeren.

 1. Handige tips voor het opruimen van een huis

Wanneer jij het huis gaat leeghalen na zo’n ingrijpende gebeurtenis komt er helaas meer dan alleen de emotionele betekenis ervan bij kijken. Alle spullen die in de woning staan moeten opgeruimd worden en ook ergens opgeslagen worden. Kom jij ruimte tekort? Dan adviseren wij om een opslagruimte te huren. Hier kan je al jouw spullen veilig opslaan. Zeker met allemaal spullen die nog een emotionele betekenis hebben kan het tijdig opslaan bij Oomen Opslag jou wat minder zorgen geven.

Een advies dat wij meegeven bij het starten van het opruimen van persoonlijke bezittingen is om alles netjes te sorteren. Je kan dat onderverdelen in spullen die je wilt bewaren, weggeven of weggooien. Hierdoor creëer je meer rust en overzicht voor jezelf en andere familieleden. Op deze manier creëer je meer overzicht en ruimte in je huis.

Wanneer alle persoonlijke bezittingen zijn georganiseerd en meubels zijn verplaatst, is het tijd om de woning grondig schoon te maken. Dit kan onder meer het opruimen van kamers, het schoonmaken van vloeren en eventuele reparaties omvatten. Het kan nodig zijn om professionele hulp in te schakelen om deze taken snel en grondig uit te voeren. Bij Oomen Opslag kan je gebruik maken van opslag met verhuishulp. Een professioneel team van verhuizers helpt jou met het inladen van al jouw spullen. De kans dat er spullen beschadigd raken is klein, want er worden geen spullen overgeladen.

Huis ontruimen na overlijden ouders

Ontdek de voordelen van opslagruimte bij Oomen Opslag

Wij, Oomen Opslag, begrijpen dat jij na deze heftige gebeurtenis wel een steuntje in de rug kan krijgen. Wij helpen dan jou ook graag in deze moeilijke periode door jou flexibele opslagmogelijkheden te bieden, zodat je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te hebben. Wanneer jij ervoor kiest om een opslagruimte te huren bij Oomen Opslag heb je een aantal voordelen:

 1. Goed beveiligd en 24/7 bereikbaar
  Oomen Opslag heeft een van de meest veilige self-storage systemen. De opslagruimten zijn zwaar beveiligd met BORG klasse 3 certificaat. In het pand hangen meer dan 50 camera’s, dus de kans dat er iets wordt gestolen is heel klein. Verder is het pand alleen toegankelijk met een persoonlijke code.
 2. Eenvoudig en handig transport
  Wij helpen jou bij het transport van het huisadres naar de opslaglocatie. Wij kunnen zelfs met een mobiele container naar jou toe om daar alle spullen in te laden. Zeker in emotionele tijden is het fijn als je geen zorgen hoeft te maken over zulke praktische zaken.
 3. Ruimte voor organisatie
  Je hebt met een opslagruimte alle tijd om jouw spullen te organiseren en sorteren. Je kan eerst alle spullen in dozen opslaan en laten ophalen door Oomen Opslag. Wanneer alles bij de opslaglocatie staat kan je nog rustig bekijken wat je met alle spullen gaat doen. Je kan beslissen om spullen te bewaren, doneren of verkopen. Je kan spullen die je niet meer gebruikt en geen emotionele waarde aan zit ook weggooien.
 4. Milieubewust
  Bij Oomen Opslag bieden we moderne en volledig energie neutrale faciliteiten voor de opslag van jouw spullen. Dit betekent dat je bezittingen veilig en milieuvriendelijk worden bewaard.
 5. Klant staat centraal
  Klantenservice en ondersteuning zijn essentieel voor een succesvol bedrijf. Wij begrijpen het belang van goed contact met onze klanten en zullen er altijd voor zorgen dat we snel en efficiënt op vragen en problemen reageren. Onze toegewijde ondersteuningsteams staan altijd klaar om u te helpen en eventuele problemen op te lossen, zodat u zich kunt concentreren op het laten groeien van uw bedrijf.

 

Oomen Opslag is o.a. actief in onderstaande plaatsen:

 

Ik ben Jelmer Prins, 29 jaar oud, geboren op 12 november 1994 en woon in Katwijk aan Zee. Al anderhalf jaar werk ik als Planner/Warehouse Manager bij Oomen Opslag. Graag deel ik mijn ervaringen en adviezen over het opslaan van spullen door middel van relevante blogs.

Gerelateerde berichten