088 321 99 99

088 321 99 99

088 321 99 99

Waarom zou je kiezen voor een klimaat geregelde opslagruimte?

Waarom zou je kiezen voor een klimaat geregelde opslagruimte?

Heb jij veel waardevolle spullen, maar weet jij niet waar je deze spullen moet opslaan? Ontdek dan alle voordelen van een klimaat geregelde opslagruimte bij opslagruimte huren Leiden! Wij adviseren in deze blog waarom dit de ideale keuze is voor het behoud van jouw bezittingen.

Wat is een klimaat geregelde opslagruimte?

Een klimaat geregelde opslagruimte, ook wel bekend als een temperatuur- en vochtigheidsgecontroleerde opslagruimte, is een speciaal soort opslagfaciliteit die is uitgerust met geavanceerde systemen om de temperatuur en luchtvochtigheid binnenin te regelen. Dit type opslagruimte wordt voornamelijk gebruikt om delicate of waardevolle goederen op te slaan die extra bescherming nodig hebben tegen extreme temperaturen en schommelingen in luchtvochtigheid.

De temperatuur in een klimaat geregelde opslagruimte wordt meestal gehandhaafd tussen de 18-25 graden Celsius, afhankelijk van het type goederen dat wordt opgeslagen. Deze constante temperatuur zorgt ervoor dat de goederen niet worden blootgesteld aan hittegolven of koudegolven, wat kan leiden tot beschadiging of bederf van de goederen. Het helpt ook bij het voorkomen van condensatie en schimmelvorming, wat vaak voorkomt bij grote schommelingen in temperatuur.

Naast de temperatuurregeling is ook de luchtvochtigheid een belangrijke factor in een klimaat geregelde opslagruimte. De ideale luchtvochtigheid voor verschillende soorten goederen varieert tussen 40% -60%. Te hoge of te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals roestvorming, schimmelvorming en vervorming van materialen. Daarom wordt de luchtvochtigheid in een klimaat geregelde opslagruimte nauwlettend in de gaten gehouden en bijgesteld indien nodig.

Het gebruik van een klimaat geregelde opslagruimte biedt vele voordelen, waaronder het behoud van de kwaliteit en waarde van jouw goederen. Vooral voor bedrijven die werken met gevoelige of dure producten, zoals farmaceutische bedrijven of kunstgalerijen, is het essentieel om te investeren in een dergelijke opslagfaciliteit om ervoor te zorgen dat hun goederen in optimale staat blijven.

Kilmaat geregelde opslagruimte huren

Waarom kiezen voor een klimaat geregelde opslag?

De voordelen van een klimaat geregelde opslagruimte zijn er teveel om op te noemen. Een constante temperatuur en vochtigheidsgraad zijn belangrijk voor het behoud van jouw waardevolle spullen. Stel je voor dat je kostbare documenten, meubels of elektronica blootgesteld worden aan extreme hitte of vocht – de schade kan onomkeerbaar zijn.

Door te investeren in een klimaat geregelde opslagruimte, bescherm je jouw bezittingen tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid die tot schimmelvorming, roest of vervorming kunnen leiden. Of het nu gaat om archiefmateriaal dat langdurige opslag vereist of seizoensgebonden kleding die beschermd moet blijven, een stabiel klimaat is cruciaal.

Tot slot biedt een klimaat geregelde opslagruimte veel rust in jouw hoofd. Jouw opgeslagen spullen zullen geen schade krijgen en dus hoef jij je geen zorgen te maken over de staat van uw spullen wanneer je de opslagruimte bezoekt.

Welke items zijn het meest geschikt voor klimaat geregelde opslag?

Het is belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid en temperatuur wanneer je items wilt opslaan.

Kwetsbare spullen zoals antiek, schilderijen, elektronica of documenten profiteren enorm van een stabiele opslagomgeving. Deze items kunnen beschadigd raken door schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid.

Textielproducten zoals kledingstukken of stoffen moeten ook worden bewaard in een omgeving met gecontroleerde klimaatregeling om schimmel- en meeldauwgroei te voorkomen.

Voor seizoensgebonden items zoals kerstversieringen of zomerkleding kan een klimaat geregelde opslagruimte ervoor zorgen dat ze in optimale conditie blijven tijdens de periode dat ze niet gebruikt worden.

Een klimaat geregelde opslagruimte huren bij Oomen Opslag

Een klimaat geregelde opslagruimte huren bij Oomen Opslag biedt vele voordelen. Het is namelijk een ideale oplossing voor het opslaan van kwetsbare en waardevolle spullen. Maar wat houdt een klimaat geregelde opslagruimte precies in en waarom zou jij hier voor moeten kiezen?

Een klimaat geregelde opslagruimte zorgt ervoor dat de temperatuur en luchtvochtigheid constant gehouden worden. Dit is met name belangrijk voor materialen die gevoelig zijn voor schommelingen in temperatuur en vochtigheid, zoals hout, leer, elektronica of antiek. Door deze constante omstandigheden wordt de kans op beschadigingen aan jouw spullen tot een minimum beperkt.

Bij Oomen Opslag wordt er gebruik gemaakt van moderne technologieën om het klimaat in de opslagruimtes te reguleren. Zo zijn onze ruimtes uitgerust met airconditioningssystemen die ervoor zorgen dat de temperatuur nooit boven of onder een bepaalde grens komt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van luchtbevochtigers om de luchtvochtigheid optimaal te houden.

Maar waarom zou jij nu eigenlijk moeten kiezen voor een klimaat geregelde opslagruimte bij Oomen Opslag? Ten eerste biedt het optimale bescherming tegen schade aan jouw spullen door invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan extreme hitte of vochtige weersomstandigheden tijdens de zomermaanden. In een gewone opslagruimte kunnen deze omstandigheden ervoor zorgen dat jouw spullen beschadigd raken, terwijl dit bij een klimaat geregelde opslagruimte niet het geval is.

Jij bent ook altijd verzekerd dat jouw producten onder constante temperatuur en luchtvochtigheid opgeslagen worden. Voor producten die gevoelig zijn voor klimaat kan dit de ideale oplossing zijn dat jouw spullen schadevrij worden opgeslagen.

Het laatste voordeel is dat onze opslagruimtes altijd beschikbaar zijn. De opslagruimtes zijn 24/7 toegankelijk, dus wanneer jij je spullen nodig hebt kom je er altijd bij.

Ik ben Jelmer Prins, 29 jaar oud, geboren op 12 november 1994 en woon in Katwijk aan Zee. Al anderhalf jaar werk ik als Planner/Warehouse Manager bij Oomen Opslag. Graag deel ik mijn ervaringen en adviezen over het opslaan van spullen door middel van relevante blogs.

Gerelateerde berichten