Duurzamer opslaan

Duurzamer opslaan

Oomen Opslag is samen met zusterbedrijf Oomen verhuizers niet alleen innovatief op het gebied van opslaan en verhuizen, maar lopen voorop wanneer het gaat om duurzaamheid. 

De eerste paal van dit duurzame pand werd geslagen op 16 maart 2020. Hier begon de visie niet alleen innovatief te zijn in de manier van opslagruimtes aanbieden maar ook een steentje bij te dragen op het gebied duurzaamheid. Zo biedt Oomen Oplsag de klanten de meeste efficiënte, veilige en groene mogelijkheid om eigendommen op te slaan.

Het Oomen Opslag gebouw is op de meest duurzame manier ingericht. Doordat er gebruik wordt gemaakt van maar liefst 480 zonnepanelen is het gebouw volledig energie neutraal, nul op de meter dus. Volledig gas-loos en voorzien van een hypermodern eigen energie-opslag systeem. Dit betekend dat Oomen Opslag  alle gewonnen energie vanuit de zonnepanelen direct kan gebruiken voor de volledig geautomatiseerde kraan bijvoorbeeld. Met 5 laadpalen voor de deur en een elektrisch wagenpark bezoeken wij klanten op zelf gewonnen energie en zijn hiermee het enige verhuis en opslag bedrijf die dit aan kunnen bieden.

Energie neutraal opslaan? Het kan bij Oomen Opslag, klik hier voor meer informatie

Vooruitstrevend

Kijkend naar doe toekomst

Oomen Opslag kijkt verder in de toekomst. In 2050 wil de Rijksoverheid een volledig CO2 vrij energiesysteem, en verwacht van ondernemers energie neutraal te ondernemen. Oomen Opslag is hier al klaar voor. Met het pand dat eind 2020 in gebruik is genomen Loopt Oomen Opslag ver vooruit als het gaat om duurzaamheid en het neutraliseren van de CO2 uitstoot. Gebouwd op groei, het pand is niet alleen ontworpen om extreem duurzaam te kunnen ondernemen maar biedt ook de mogelijkheid makkelijk uit te bouwen. De eerste paal  voor het uitbouwen van dit prachtige duurzame gebouw is geslagen op vrijdag 5 maart 2021.

zonnepanelen

Energy opslag systemen

Opslaan en gebruiken wanneer nodig

Oomen Opslag is voorzien van een energy opslag systeem. Dit is een systeem dat zorgt voor het opslaan van alle energie die wordt gewonnen door de zonnepanelen. De accu’s zijn geprogrammeerd om het eigen gebruik te optimaliseren, zo wordt alle verlichting automatisch uitgeschakeld wanneer de laatste werknemer vertrekt. De bronnen binnen het gebouw zijn dusdanig energiezuinig dat er geen elektriciteit van buitenaf nodig is. Met maximale duurzaamheid van de accu’s is het gebruiken van het energy opslag systeem de meest duurzame oplossing ter wereld.

In de tabel is aan de groene boog makkelijk te zien hoeveel energie er wordt opgewekt, dit is duidelijk vele malen hoger dan het verbruik. De gewonnen energie wordt opgeslagen in het accusysteem en kan worden gebruikt wanneer de winning van energie lager ligt. Dit leid ertoe dat er altijd voldoende energie aanwezig is om het pand te kunnen blijven voorzien van energie. 

Voorbereid op elektrisch verhuisvervoer

Momenteel beschikt Oomen Opslag over 5 elektrische laadpalen, wat betekend dat naast onze klant bezoeken ook het personeel duurzaam reist. Oomen Opslag heeft de energiewinning dusdanig geoptimaliseerd dat wij klaar zijn voor elektrisch verhuisvervoer. Momenteel beschikken wij over de nieuwste en meest zuinige verhuiswagens wat zorgt voor een minimaal verbruik en uitstoot. Wanneer de eerste elektrische verhuiswagen beschikbaar komt is Oomen Opslag er klaar voor!