088 321 99 99

088 321 99 99

088 321 99 99

7 Tips om te ontspullen

7 tips om te ontspullen

Ontspullen lastig? Kun je geen afstand doen van je bezittingen of ben je een echte verzamelaar? Er zijn veel dingen die je kunt doen om je woning netjes en opgeruimd te houden zonder je hele inboedel naar de kringloop te brengen. Lees hieronder een aantal tips, wij helpen je graag ontspullen. 

 

Ontspullen, waarom eigenlijk?

 

Rust in je huis is rust in je hoofd zeggen ze weleens. Wanneer je begint met ontspullen houd je je woning opgeruimd en netjes, zo behoud je overzicht en hierdoor rust in je hoofd. Vroeg of laat zul je toch een keer afscheid moeten nemen van je oude spullen, dus waarom niet direct? Begin met ontspullen en je zult zien dat het je een goed gevoel geeft. 

Tip 1

Je hoeft niet in één keer je hele inboedel om te gooien, maak kleine stappen. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt. Je bent meer gehecht aan het ene item dan aan het andere, gun jezelf de tijd goed na te denken. Leg dingen waarover je twijfelt tijdelijk apart wanneer je gaat ontspullen, hier kom je later op terug. 

Tip 2 

Gebruik je je bepaalde spullen niet? Verkoop het dan. Vinted en Marktplaats zijn handige platforms wanneer je gaat ontspullen, verkoop wat je niet gebruikt en maak hier een ander gelukkig mee! Hiernaast houd je er een leuk zakcentje aan over.

‘Stap voor stap’

Tip 3 

Ontspullen van smartphone, tablet en computer. Zonder dat je het doorhebt staat je telefoon of computer vol met apps, mapjes en oude foto’s. Voor dierbare herinneringen maak je een account aan in de cloud of verplaats je alle waardevolle documenten naar een externe harde schijf. Dit werkt een stuk fijner en geeft je meer ruimte voor nieuwe invloeden. Digitaal ontspullen dus. 

Tip 4 

Hak de knoop door. Twijfel je? Dan heeft een Item vaak niet de waarde om bewaard te blijven. Wanneer je gaat ontspullen is dit het juiste moment om die knoop door te hakken. Staat het al een tijdje op zolder en gebruik je het niet? Gooi het weg wanneer dit voor een ander ook geen waarde meer heeft. 

‘Licht je omgeving in’ 

Tip 5 

Schakel bekenden in, vertel je vrienden en familie dat je gaat ontspullen. Wanneer jouw spullen bij vrienden of familie terecht komen kun hier toch nog van genieten nadat je er afstand van hebt gedaan. Spreek af dat je er nog beroep op kunt doen wanneer je spijt hebt van het ontspullen.

Tip 6 

Stel jezelf bij het ontspullen de volgende vragen wanneer erover twijfelt om iets weg te doen: 

  • Gebruik ik het regelmatig?
  • Voegt het iets toe aan mijn dagelijkse leven?
  • Zou ik het opnieuw kopen als ik het tegen zou komen in de winkel? 
  • Heeft het emotionele waarde? Word ik er ongelukkiger van als ik het weg doe?
  • Heeft het emotionele waarde voor mijn omgeving? 

Is het antwoord op deze vragen nee? Begin met ontspullen en afstand nemen van je spullen! Breng het naar de kringloop, Leger des Heils of de kledingbak, of zet het op Vinted of Marktplaats wanneer het voor iemand anders nog van waarde kan zijn.

Tip 7 

Breng je spullen naar je tijdelijke opslag. Tijdens het ontspullen kom je veel dingen tegen die wellicht niet elke dag een toevoeging zijn op je dagelijkse leven, maar die je zeker nog nodig zult hebben. Denk aan ski’s en andere wintersportspullen of reiskoffers. Of je tuinmeubels, je racefiets, of grasmaaier, die zet je ’s winters in je externe opslag. Breng tijdens het ontspullen je spullen naar een opslagbox bij Oomen Opslagcontainer huren, er zijn verschillende formaten beschikbaar en je kunt er altijd bij. 

Nu velen meer thuis zullen gaan werken is het belangrijk dat je aandacht schenkt aan het ontspullen van je woonomgeving. Creëer rust en ruimte in je woon/werkomgeving voor een opgeruimd gevoel in je hoofd. 

Moderne self storage

Gerelateerde berichten