088 321 99 99

088 321 99 99

088 321 99 99

Tips voor stalling

Motorstalling huren

Tips voor motorstalling en autostalling

Helaas, het is zover. De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de gevoelstemperatuur daalt flink. Het einde van het motorseizoen is in zicht en zonder dak in je oldtimer cruisen is ook geen pretje met deze weersomstandigheden. Tijd om je geliefde voertuig te stallen in een veilige, warme en geconditioneerde omgeving om er van het voorjaar weer optimaal van te kunnen genieten. 

Wanneer je een motor, auto of ander voertuig voor langere tijd gaat stallen, zijn er een aantal punten die extra aandacht nodig hebben. Sommigen onderdelen van jouw voertuig zijn er niet voor gemaakt om lang stil te staan. Om ervoor te zorgen dat jij je motor, oldtimer of je andere geliefde voertuig met een gerust hart kunt stallen, hebben wij een aantal punten voor je op een rijtje gezet. 

Een tip van ons: zorg voor een opslagruimte in de buurt. Zo zijn wij actief in het zuiden van het land, maar ook in de randstad. Kies de optie die bij jou past. Je kunt bij Oomen bijvoorbeeld opslagruimte huren Wassenaaropslagruimte huren Oegstgeest, maar ook opslagruimte huren Oisterwijk of opslagruimte huren Oosterhout

Selecteer een autostalling of motorstalling op kwaliteit

Dit klink eenvoudig, maar niet iedere stalling biedt dezelfde kwaliteit. Het is belangrijk dat de stalling waar jij je motor of auto gaat plaatsen verwarmd is en volledig geklimatiseerd. Je wilt voorkomen dat onderdelen tijdens het stallen alsnog gaan roesten of de bekleding gaat schimmelen door de hoge luchtvochtigheid. Er zijn veel verschillende aanbieders in diverse prijsklassen, kies voor een auto of motoropslag die op jouw wensen aansluit.

Wil je op een mooie winterdag toch nog even een rondje maken? Kies dan voor een stalling waar je tussentijds toegang tot kunt krijgen. Lang niet bij iedere aanbieder is dit mogelijk of moet je ruim van tevoren een afspraak maken.

Motorstalling tips:

Voor het stallen van je motor zijn er een aantal zaken die je extra onder de aandacht moet brengen. Om ervoor te zorgen dat jouw motor onder optimale conditie de stalling in gaat, hebben wij een aantal tips voor je: 

Volle tank 

Zorg ervoor dat je tank tot de nok vol is gevuld. Hoe meer lucht in de tank, hoe groter de kans op roestvorming, Ook raden wij aan je motor af te tanken met E5 benzine, dit is beter voor de binnenkant van de tank en voor de carburateurs. 

Druppellader 

Verwijder de accu uit de motor en bevestig deze aan een druppellader. Zo blijft jouw accu in optimale conditie en kun je in het voorjaar direct weer opstappen met een volle accu. 

Bandenspanning checken

Geef je banden wat extra lucht, zo voorkom je een vlakke kant op je banden en kun je direct de weg op zodra de zon begint te schijnen. Vaak is er bij een motorstalling een luchtdrukpomp aanwezig waar je dit voor je stalling kunt doen. 

Wassen en waxen 

Was de pekel, volgepoep en vliegjes grondig van de motor. Pekel is erg schadelijk voor de lak van je voertuig, zeker als deze voor langere tijd stil staat.

Breng na het wassen bij voorkeur een wax laag aan om je motor optimaal te beschermen tijdens de stalling!

Autostalling tips:

Indien je de mogelijkheid hebt, is het het opslaan van je auto in een autostalling altijd de beste optie. Een verwarmde en geklimatiseerde omgeving zorgt ervoor dat je auto in de beste conditie blijft.

Schoonmaken 

Als autoliefhebber heb je dit ongetwijfeld al eerder gedaan. Maar waneer je je geliefde voertuig voor langere tijd weg zet dient deze eerst extra grondig te worden geboend. Vogelpoep, pekel en ander hardnekkig vuil moet grondig worden verwijderd. Laat je dit zitten, dan is de kans dat de lak schade oploopt erg groot. Overweeg een wax laag aan te brengen om je auto optimaal te beschermen. 

Accu loskoppelen

Net als bij het stallen van een motor raden we aan je accu los te koppelen. Je kunt alleen de minpool loshalen of de accu volledig verwijderen en aan een druppellader leggen. Wanneer je dit doet, is je accu volledig geladen wanneer je weer wilt gaan rijden. 

Banden oppompen 

De banden van je auto zullen tijdens de stalling langzaam leeglopen. Pomp wat extra lucht in de banden. Zo voorkom je vlakke kanten op je banden en kun je direct wegrijden.

Schorsen

Als je een auto of motor voor langere tijd niet op de openbare weg gebruikt , kun je ervoor kiezen het voertuig te schorsen. Je betaalt dan geen wegenbelasting meer. Ook kun je de verzekering voor een tijdje stop zetten, maar let goed op wat de dekking is bij de stalling. Bij een externe stalling is het raadzaam om te vragen hoe jouw voertuig verzekerd is tijdens te periode dat hij daar verblijft.

Gerelateerde berichten