088 321 99 99

088 321 99 99

088 321 99 99

9 handige opslagtips

Wanneer u uw spullen gaat opslaan wilt u dat uw spullen veilig staan en dat de kwaliteit van uw spullen behouden blijft. Oomen Opslag heeft jaren ervaring met het opslaan van inboedel, winkelvoorraad, hobby artikelen of kantoorarchief. Bij Oomen Opslag worden uw waardevolle spullen verwarmd en in een schone ruimte opgeslagen. Daarbij worden alle opslagruimtes 24/7 beveiligd door onze high-tech camerabeveiliging en toegangscontrole systeem. Er zijn echter ook punten waar uzelf rekening mee dient te houden wanneer u uw spullen op gaat slaan in een opslagruimte. Wij van Oomen Opslag delen graag de belangrijkste tips met u!

Inhoudsopgave

1. Kies goed verpakkingsmateriaal
2. Bereid je meubels voor
3. Sla kleding niet op in dozen
4. Behoud de kwaliteit van je matras
5. Verpak breekbare of waardevolle spullen extra goed
6. Witgoed beschermd opslaan
7. Maak gebruik van etiketten
8. Voorkom vochtschade aan je spullen
9. Verdeel het gewicht van de spullen

1. Kies goed verpakkingsmateriaal

Wanneer u uw spullen op gaat slaan voor een langere periode is het van groot belang dat u goed verpakkingsmateriaal kiest voor u spullen. Bij verpakkingsmateriaal kunt u denken aan verhuisdozen, noppenfolie, wikkelfolie en verhuisdekens. Ga voor kwaliteit verpakkingsmateriaal en dan voornamelijk voor stevige verhuisdozen. Als u uw spullen voor langere tijd opslaat, staan u spullen voor een langere tijd boven op elkaar gestapeld. Het laatste wat u dan wilt is dat de onderste doos inzakt omdat de doos niet stevig genoeg is. Kies daarom voor professionele verhuisdozen. Vaak worden deze verkocht door erkende verhuizers in webshops. Hier vindt u vaak ook het beste overige verpakkingsmateriaal. Zo kunt u direct alles in één keer bestellen en heeft u het de volgende dag in huis.

2. Bereid je meubels voor

Zorg ervoor dat je meubels goed schoon zijn voor je deze gaat opslaan. U wilt namelijk dat de meubels hun kwaliteit behouden wanneer u deze opslaat. Haal meubels die gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald uit elkaar dit bespaart namelijk veel ruimte. Vergeet niet, wanneer u de meubels uit elkaar haalt, om de schroeven in de een apart zakje te doen zodat u deze niet kwijtraakt. Plak het zakje bijvoorbeeld onder de tafel vast. Ook is het aan te raden om hoekbeschermers te kopen voor uw meubels. Verpak vervolgens de meubels in wikkelfolie of noppenfolie. Op deze manier zijn uw meubels gereed voor de opslag.

3. Sla je kleding niet op in dozen

Voor het opslaan van uw kleding is het aan te raden om een kledingdoos of garderobebox te gebruiken. In deze boxen kunt u uw kleding netjes hangend opslaan. Op deze manier behoudt u de kwaliteit van uw kleding. Niet alle kleding hoeft u in een garderobebox op te slaan. Kleding stukken als sokken en ondergoed kunt u ook prima in een verhuisdoos opslaan.

4. Behoud de kwaliteit van je matras

Vaak zien we dat matrassen op hun kant worden gezet in een opslagruimte. Logisch ook want dit is de manier om het matras neer te zetten zonder dat die teveel ruimte is beslag neemt. Echter zijn veel matrassen niet geschikt om op zijn kant neer te zetten voor een langere tijd. Hierdoor is het verstandiger om het matras plat op te slaan. Zorg dat u eerst uw matras goed reinigt. Hierbij is het reinigen met de stofzuiger vaak niet voldoende. Verpak vervolgens uw matras in een speciale matrashoes.

5. Verpak breekbare of waardevolle spullen extra goed

Waardevolle en breekbare spullen moeten vaak extra goed verpakt worden. Hier dient u wat extra aandacht aan te geven bij het inpakken. Voordat u de spullen in een verhuisdoos plaats, is het aan te raden om de breekbare en waardevolle spullen te verpakken in noppenfolie en stevig inpakpapier. Alle zware items gaan onderop in de doos. Zorg ervoor dat u de dozen niet al te zwaar maakt. Anders wordt het risico namelijk groter dat er iets sneuvelt. Voordat u alle spullen gaat opslaan is het dus wederom van belang dat u goed verpakkingsmateriaal in huis haalt.

6. Witgoed beschermd opslaan

Wanneer u witgoed gaat opslaan is het van belang om hier ook wat extra aandacht te besteden. Onder witgoedapparaten zitten namelijk rubbers. Voordat u het witgoed gaat opslaan is het aan te raden om de rubbers grondig te reinigen en te drogen. Om de rubbers goed te houden is het aan te raden om de rubbers te smeren met talkpoeder. Hierdoor blijven de rubbers soepel en zullen ze minder snel gaan scheuren door uitdroging. Ook is het aan te raden de witgoed apparaten met open deuren op de slaan in de opslagruimte. Mochten er losse onderdelen zijn door het loskoppelen van het apparaat, stop deze in een zakje en bevestig deze in of aan het apparaat zodat u deze niet kwijt raakt.

7. Maak gebruik van etiketten

Om het voor uzelf zo makkelijk mogelijk te maken is het verstandig om de verhuisdozen te voorzien van een etiket. Op deze manier weet u direct wat er in de verhuisdoos zit en hoeft u niet eerst de dozen open te maken. In het begin zal u nog wel weten wat er in een bepaalde verhuisdoos zit maar drie maanden later bent u dit wellicht vergeten. Door het gebruik van etiketten bespaart u veel tijd en geschuif met dozen.

8. Voorkom vochtschade aan je spullen

Schimmel door vocht is het grootste gevaar voor de kwaliteit van je spullen. De schade die door vocht ontstaat is namelijk vaak niet meer te herstellen. Zorg er dus voor dat dat je spullen schoon en droog verpakt worden en dat de verpakking ademend is. Ook kunt u ervoor kiezen om zakjes met vochtvangers toe te voegen aan de verhuisdozen. Controleer ook regelmatig of alle spullen droog zijn in de opslagruimte, wanneer u een opslag kiest die niet verwarmd is. Bij Oomen Opslag hoeft u zich hier geen zorgen over te maken omdat onze opslagruimtes droog en verwarmd zijn.

9. Verdeel het gewicht van je spullen

Gaat u zelf uw spullen verhuizen naar de opslagruimte? Houd er dan rekening mee dat verhuizen lichamelijk zwaar kan zijn.  Zorg dat u zware spullen zoveel mogelijk verdeelt over meerdere verhuisdozen. Wanneer u veel boeken heeft kunt u gebruik maken van boekendozen. Boekendozen zijn kleiner en steviger. Maak daarbij ook gebruik van verschillende soorten hulpmiddelen. Denk bij het tillen van de dozen om uw rug. Wanneer u niet in staat bent om te verhuizen, zorg dat dat u de hulp van een verhuisbedrijf inschakeld!

Kies voor Oomen opslag en vind een opslagruimte bij jou in de buurt! Zo kun je bij ons een opslag huren Noordwijk, opslag huren Katwijk en opslag huren Leiden. Ook in het Zuiden ben je bij Oomen aan het juiste adres, denk aan een opslag huren Tilburg of opslag huren Breda.

Gerelateerde berichten